Een goede back-up
We leven in een steeds sneller digitaliserende wereld. Dit zien we terug in diverse elementen, zo ook Back-up. Dus wat houd een goede Back-up vandaag de dag precies in? Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om een back-up constructie goed in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een back-up op een lokale NAS op kantoor, met daarnaast nog een Cloud back-up om ook buiten kantoor de data te kunnen aanspreken in het geval van bijvoorbeeld brand. Maar ook binnen de Cloud back-up zijn diverse opties. Wat de behoefte ook is, Wizzbit denkt mee om jullie ideale back-up constructie samen te stellen.
Cloud back-up
Een Cloud back-up is een online back-up. Alle data gaat naar de Cloud en word hier veilig opgeslagen. Elke nacht wordt er in de Cloud een back-up gemaakt van alle data op kantoor. De eerste keer wordt er een volledige back-up gemaakt van alle data. Afhankelijk van de hoeveelheid data kan het lang duren om deze initiële back-up te maken. Zodra deze volledige back-up klaar is wordt deze iedere nacht bijgewerkt door enkel bestanden waar wijzigingen zijn toegepast weg te zetten in de Cloud.
Azure Blob Storage
De data wordt opslagen in de Azure Blob Storage, welke is gekoppeld aan de Microsoft 365 tenant. De retentie is afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is. Standaard is dit 90 dagen, maar langer is te adviseren. Deze back-up beschermt jullie tegen het, al dan niet opzettelijke, verlies van data en encryptie bij ransomware. En bij fysieke schade aan de hardware op kantoor (in geval van bijvoorbeeld brand) staat de data veilig buiten de deur.
Volledige online serverback-up
Ook kun je er voor kiezen om iedere nacht een volledige back-up van de server naar de Cloud te sturen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Veeam Back-Up & Repository. Elke nacht wordt er een volledige kopie (snapshot) van de server naar de Cloud verstuurd. Wanneer nodig kunnen we vanuit de Cloud deze kopie opstarten, waardoor de server gaat draaien en beschikbaar gemaakt kan worden voor alle medewerkers. Je hoeft hiervoor enkel te betalen voor wat je daadwerkelijk verbruikt. Zolang het alleen om opslag gaat, zijn de kosten die je maakt ook echt alleen voor de opslag. Zodra de server wordt opgestart moet er ook betaald worden voor resources als de processor, cpu en geheugen.
Hoe het werkt
Om dit mogelijk te maken werken we samen met Uniserver. Zij verzorgen de opslag van de data en faciliteren de resources wanneer nodig. Uniserver is onze vaste partner voor Clouddiensten. Deze oplossing stelt je in staat om de gehele IT omgeving binnen enkele uren te activeren in plaats van een onbekende hersteltijd door afhankelijkheid van hardware, opslag en installatiewerkzaamheden.